torsdag 2 mars 2017

Intervju med Rikard, "TortureXvidian" som han kallar sej i hårdrocksvärlden, även storfiskare av grymma mått.


Detta främst på havsöring och gädda men även en del lax samt lite udda arter som sarv med mera. Därför känns det lite extra intressant att intervjua denna kille som har ett litet eget perspektiv på fisket.

Så då kör vi igång!


1. Hur kom ditt fiskeintresse igång?

Svar: Mitt fiskeintresse började som så många andras med en Abuutrustning från nån glad mack.
Även min Farfar pappa och farbror fiskar/fiskade + ett antal släktingar norrifrån så det kom väldigt naturligt för min del.

2. Vilken fiskart fastnade du för sådär i början?

Svar: Jag skulle säga räkmete på inplanterad Regnbåge var en av mina första arter.efter det kom Abborre Gädda och bäcköring.
Min första båge vägde två kg och jag var sex år gammal så det börjades tidigt.3. Vet att du drar en hel del stor havsöring. Vad använder du dej av utrustningsmässigt? Tips fiskemässigt, drag och beten och så?

Svar:Jag tar de flesta av mina stora öringar på spinnfluga.Binder så klart flugorna själv. 11" spinnspö Salmon ace för det mesta.
Till det använder jag Ambassadeur Rocket 6501 eller Shimanorullar.Väldigt sällan jag kör öring med drag, i princip aldrig.
Mitt tips på öring är att vara på plats och ha grejerna i vattnet även om det är svårt.Fått många av mina stora när folk gett upp.4. Vet att du även är en jäkel på stor gädda. Har du nå specialtrix här?

Svar:Vänner o dylikt säger att det sitter i fingrarna.Allt är relativt när det gäller stora men jag anser nog att jag har det lilla extra rätt ofta för att få dom att klippa.
I dagens läge med frontade gäddor och påhittade drömmar om hundratals tior på både film och reklam så har jag bara en sak att säga. Ut och fiska istället för att sitta och drömma framför burken.
Att få en stor gädda är svårt.Absolut inte bara dra ut och hämta.Ligger hundratals timmar bakom varje stor fisk.Enda sättet att lära sig dom är vid vatten och läsa av väder och vind. Jag brukar leta betesfisk bla.
Då hittar du även Gäddan.5. Du har ju börjat tillverka gäddbeten? Dem funkar bra? Många kunder? Nå nya ideér ang. dem?

Svar:Jag började bygga beten i Juni 2015 så har inte hållit på så länge.Tog fram en modell jag fiskat en hel del med och fått en hel del gädda på med. Uboat kallade jag den.
Tailbete som i princip går att fiska på de flesta sätt. Twitcha,jerka eller köra som ytbete.Sålt en del men är hungrig på att ta fram en ny modell detta år.Jag är helt såld på tailbeten!
Började fiska Helltail 2007 efter många år med Busterjerkfeber... och där var det kört. har inte kört jerkfiske på många år.Har inte riktigt fastnat för gummitrenden än heller men tanken är
att jag ska börja gjuta så småningom jag med.

6. Du sa ju åt mej att du skulle börja med flugfiske efter havsöring. Vad blir det för upplägg på det fisket typ?

Svar:B3 fiske "Besor,Betong och Bilar" med Norsimitationer. Vision 7/8 rulle och 7/8 M5 Rst 11 fot finlirspö.Blir fiske strax under ytan på norsjagande öring.Ska bli spännande och se hur det slutar.7. Favoritspön och rullar?

Svar:Tony Fordham,Salmon ace och Rst utan tvekan På öring/lax.Daiwa gör fina spön för borre.Gädda skulle jag säga Eastfield catapult eller Bft utan snack.
Rullar är det Ambassadeur Rocket,Shimano conquest och daiwa Luna.Även shimanorullar på mete!Allt är en smakfråga men jag har fastnat för dessa lite extra.

8. Favoritdrag?

Svar:Atom 35 gram flash, Mörtblänk 30gram.Var bra förr!

9. Favoritkompis vid vattnet?

Svar:Oj svår fråga. Bävern brukar ofta hälsa på mig vart jag än fiskar så det får bli herr bäver.10. Favoritställe att fiska på?

Svar:trodde du på det själv.Nononono! Om jag får välja karaktär så är det Hav som vinner framför insjö. Åar är fränt med.

11. Du håller ju på en del med sarv och lite udda arter också. Berätta gärna lite om det?

Svar:Ja det är relativt nytt för mig med som mest fiskar rovfisk,det fina metets ädla konst.Nattfiske och pennflöten skulle jag säga är det roligaste hittills men har inte testat fullt ut än.
Kan dock måste jag få säga att finlirsmete på Brax,sutare,sarv,mört etc är sjukt kul och jag ger fem tummar upp för det fisket. PROVA!12. Har du nå tips för den som vill börja med fiske?

Svar:Gå in på www.fiskesnack.com och fråga om ni vill ha hjälp med utrustning etc.Finns alltid folk som vill hjälpa och förklara i forumen. Youtube är mycket mycket bra med om man vill ha videoförklaringar.
Och titta gärna på olika personer.Inte alltid att en person har rätt taktik / fiske / utrustning just för dig. Allt är väldigt individuellt just inom spön känsla rullar teknik.
i grunden skulle jag säga att gå till fiskeaffären och säg vad ni vill fiska och känn på lite olika utrustningar så det blir helt rätt. beställa hem utan att känna på grejerna är nono.

13. Du har ju också en blogg, berätta gärna lite om den?

Svar:"Hardcorefiske på hög nivå" Jo jag har min egna lilla hörna där jag lägger upp mina turer och liknande. Började mest som en påminnelseblogg men nu har jag upptäckt att folk verkar ju faktiskt läsa den ganska frekvent
så det är bara att skriva på helt enkelt. ska försöka få upp lite mer betesbygge o flugbindning framöver med.Välkomna in! http://fishingishardcore.blogspot.se/
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar