måndag 20 februari 2017

Intervju med alls våran Jock Scott från fiskesnack.se

Jag tänkte höra med dej om du ville bli intervjuad till min fiskeblogg? Frågorna jag tänkte är:

1. Hur kom det sej att du började fiska?

Farsan började att släpa ut mig på Abborre mete när jag var 6 -7 år gammal.

2. Har du något tidigt fiskeminne?

Min första Gädda på spinn med inkapslad ABUmatic rulle och ett glasfiber spö från Arjon ute på kompisens föräldrars lantställe på Värmdö. Gäddan vägde väl runt 2 kilo och jag var lycklig som en tok!


Jock Scott som han kallar sej på fiskeforumet med en öring modell större.

3. Hur kom det sej att du plockade upp flugspöet?

Hans Lidmans fiske böcker var en stor anledning och att barndoms kompisen Martin skaffade ett flugspö kit och lärde mig att kasta litet. Fick så småningom en 9 hg Regnbåge på torrfluga och sedan var man fast för livet!

4. Om du får välja ett speciellt minne så vilket isf?

Mitt första försök att flugfiska i strömmande vatten i Norra Dalarna och lyckades få några Harrar + en mindre Öring. Då kände man att man var en flugfiskare på riktigt.

5. Finaste fisken du har fått?

En fin Fjällröding på straxt över 2 kilo som högg på min lilla torrfluga uppe i fjällvärlden i mitten av 80 talet. En otroligt vacker fisk. Och sedan 12 kg laxen jag fick en augusti dag på norra sträckan i Mörrum som tog på en svart och gul tub

6. Har du några tips till andra fiskare?

Tänk ut en klar stategi för ditt fiske. Var observant och njut av det du håller på med.


Två granna regnbågar som dagsfångst.

7. Vilket fiske är ditt favoritfiske?

Flugfisket helt klart, och i synnerhet med torrfluga då. Maj är ju en härlig månad för det slags fisket här i Skåne med tanke på Dagslända kläckningarna. Kvälls fisket just när solen börjar att komma ned bakom träd topparna,vinden lägger sig och vaken börjar att visa sig på en blank vattenyta är ju magisk.

8. Minns du någon speciell filur du har fiskat med?

Rolf Smedman vid ett tillfälle när jag var en rätt grön flugfiskare. Lärde mig en hel del av honom under det fiske passet. En ödmjuk och mycket trevlig man som tyvärr gick bort allt för tidigt. Min gamle fiske kompis Ramon som nu mer bor i norra Norge. En skön kille med mycket humor, som jag har haft mycket kul ihop med under våra fiske tripper.

9. Är det något speciellt spö och rulle som du ägt som du varit extra förtjust i?

Mitt absoluta favorit spö är mitt RST Mythos Blue 9 fot #5 och Vision Valu rullen. Men det gamla Farlow & Sparpe #6 splitcane spöt + en Hardy Marquis rulle jag ägde i början av 80 talet var inte fel heller.

10. Samt är det nått speciellt vatten som ligger dej varmt om hjärtat?

Björka dammen nu för tiden. Vackrare och trevligare Put and take vatten får man leta efter. Men annars de fina åar och tjärnar jag hittade i Femundsmarka i Norge för många år sedan. Och så den lilla Lax och Havsörings älven Etne inte långt från Haugesund i Norge då.

11. Någon special pryl?

Det skulle väl vara Visions midje väska Love Handles då. Sväljer allt man behöver av flugaskar och annat nödvändigt vid vattnet.


Vakande fisk i "Björkadammen".

12. Fem flugor man inte klarar sej utan?

E 12:an den klarar man sig inte utan när man ska fiska torrt.

Griffiths Gnat, en utmärkt Mygg imitation i #16 och #18.

Någon liten och svart torrfluga. Ett måste i min ask.

Haröra nymfen. En bra universal nymf.

Flickslände nymf. Står ofta högt på fiskens meny.

13. Är du skrockfull?

Jo, min fiske hatt, åker jag inte utan. Så har det varit sedan jag började att sport fiska. Glömmer hellre håven än hatten. :)


En grann öring invid ett vackert spö.

14. Vilken är din favoritfisk och varför?

Harren definitivt. En vacker och rolig "flug fisk" på alla vis. Litet svårt att förklara varför? Har bara blivit så att jag har fastnat för den sedan jag fick mina första exemplar.

Tyvärr, blir det ju inget sådant fiske för mig mer efter en höft skada som gör det svårt att ta sig fram i oländig terräng och att vada. Och här i södern så har vi ju inte den fisken tyvärr. Men jag trivs bra med det Regnbåge fiske jag i huvudsak pysslar med nu för tiden också..


Hidde: Tack för en trevlig intervju. Alltid lika trevligt att prata med dej. Vi höres, ha det gott min vän.


Jock Scott: Tack för att jag fick vara med på din trevliga blogg. Uppskattar alltid våra samtal. Skit fiske på dig när ditt spö kommer fram ur vinter gömman igen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar